Foto: Shutterstock
Melleņu - aveņu ievārījums ar kanēli pagatavojams 30 minūtēs.

::recepte::

Mellenes katlā saspaida ar dakšiņu. Pielej ūdeni un vāra nelielā karstumā 5 minūtes. Nokāš sulu un iemaisa tajā cukuru. Pieliek kanēļa miziņu un vaniļas cukuru. Sakarsē un maisa, kamēr cukurs izkusis. Pievieno veselas avenes. Vāra apmēram minūti. Izņem kanēļa miziņu.

Lej sakarsētas, sterilizētās burkās un aizvāko.

30Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 lmellenes600 gavenes150 gūdens800 gcukurs1 gab.kanēļa miza2 TKvaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Mellenes katlā saspaida ar dakšiņu. Pielej ūdeni un vāra nelielā karstumā 5 minūtes. Nokāš sulu un iemaisa tajā cukuru. Pieliek kanēļa miziņu un vaniļas cukuru. Sakarsē un maisa, kamēr cukurs izkusis. Pievieno veselas avenes. Vāra apmēram minūti. Izņem kanēļa miziņu.

2

Lej sakarsētas, sterilizētās burkās un aizvāko.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!