Foto: Regbija klubs "Livonia"

Baldonē notikušajā Latvijas čempionāta pirmajā posmā regbijā-7 vīriešiem par pārliecinošiem uzvarētājiem kļuva RK "Livonia" pirmā komanda "BalticXL/Livonia", kas visās spēlēs uzvarēja pārliecinoši un arī finālā ar gandrīz 20 punktu pārsvaru – 33:14 – pārspēja pagājušā gada čempionus Baldoni.

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgā un Valmierā tika aizvadītas pirmās divas Latvijas čempionāta spēles regbijā-15, bet dažas dienas vēlāk valsts svētkos, 1. maijā, Baldonē startēja regbija-7 sezona ar Latvijas čempionāta 1. posmu, kur piedalījās deviņas komandas - RK Baldone, "Miesnieki/Ala Lignea", "BalticXL/Livonia", "Garkalne/Livonia", RK "Eži", RK "Fēnikss", RK "Jūrmala", RK "Mītava" un Rāmavas "Lāči".

Šīs deviņas komandas bija sadalītas trīs grupās pa trim katrā. Grupu uzvarētāji un labākā otrā vieta kvalificējās pusfinālam, bet pārējās divas otrās vietas un divas labākās trešās vietas turpināja cīņu mazajā pusfinālā, cīnoties par 5.-8. vietu. Spēles noritēja ar diviem puslaikiem, kas katrs ilga septiņas minūtes.

Grupu turnīrā pārsteigumu nebija, pirmās vietas iegūstot "BalticXL/Livonia", Baldonei un RK "Miesnieki/Ala Lignea". Visas šīs trīs komandas grupu turnīrā abās spēlēs izcīnīja pārliecinošas un pat graujošas sausās uzvaras. "Miesnieki" guva 63 punktus, Baldone 85, bet "Livonia" vēl krietni vairāk, vienīgajiem pārsniedzot simtu – 132 punktus, tādēļ livoniešiem kā labākā rādītāja sasniegušajiem pusfinālā pretī stājās labākā otrās vietas ieguvēja – "Fēnikss", kas grupā ar 0:27 zaudēja Baldonei un ar 24:10 pieveica Jūrmalu.

"BalticXL/Livonia" valmieriešiem neatstāja cerības, izcīnot jau trešo sauso uzvaru pēc kārtas – 43:0. Otrās pusfināla spēles pirmais puslaiks liecināja, ka otra finālista noskaidrošana būs krietni spraigāka, taču līdzvērtīga spēle bija tikai pirmajās septiņās minūtēs. Rezultātu atklāja miesnieki ar piezemējumu, bet puslaika izskaņā mājinieki atbildēja ar to pašu un vēl precīzu realizāciju, tāpēc, atpūtā ejot, baldonieši bija vadībā ar 7:5. Otrajā puslaikā punktus guva tikai Baldone, uzveicot pretiniekus beigās ar 24:5.

Fināla spēlē, lai arī pārsvars un lielāka pārliecība piederēja livoniešiem, pirmajā puslaikā rezultāts bija līdzvērtīgs. Otrajā puslaikā izpaudās "BalticXL/Livonia" pārākums, sarūpējot mājiniekiem un titula aizstāvētājiem pirmo zaudējumu šī gada pirmajā posmā, beigu rezultātam esot diezgan pārliecinoši par labu livoniešiem – 33:14.

Spēlē par 3. vietu "Miesnieki/Ala Lignea" ar 31:7 pieveica "Fēniksu", nopelnot trešo vietu. Mazajā finālā par 5. vietu "Mītava" neatstāja cerības "Ežiem" – 43:7. Toties vislīdzīgākā spēlē šajā turnīrā tika aizvadīta cīņā par 7. vietu, kur pamatlaiks starp "Livonia" otro komandu "Garkalne/Livonia" un Jūrmalu beidzās neizšķirti 26:26, bet papildlaikā uzvaru "izrāva" jūrmalnieki, ieņemot 7. vietu.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva livonietis Enzo Beltramino ar 83 punktiem (7 piezemējumi un 24 realizācijas sitinei), kuram ar 63 punktiem sekoja baldonietis Elmārs Šefanovskis (9 piezemējumi un 8 realizācijas sitieni).

Otrais posms notiks pēc divām ar pusi nedēļām, 18.maijā, arī Baldonē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!