Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām veltītajā "Delfi TV" raidījumu ciklā "Nākamais, lūdzu!" piektdien, 3. maijā, žurnāliste Olga Dragiļeva iztaujā politiskās apvienības "Zaļo un zemnieku savienība" sarakstā iekļautos politiķus - saraksta līderi Hariju Rokpelni, "Gods kalpot Rīgai" valdes locekli Diānu Novicku, kā arī partijas "Latvijas Zemnieku savienība" valdes priekšsēdētāju Viktoru Valaini.

Valainis šobrīd ieņem ekonomikas ministra amatu un partija viņu virza arī Eiropas Komisijas komisāra amatam. Rokpelnis iepriekš vadījis Mazsalacas novada domi, pēc reģionālās reformas kļuvis par Valmieras novada domes deputātu, savukārt 2022. gadā ievēlēts par 14. Saeimas deputātu. Novicka iekļauta sarakstā pēc tam, kad ZZS un GKR vienojušās par sadarbību. Iepriekšējās Saeimas vēlēšanās Novicka startēja no "Latvija pirmajā vietā" saraksta, bet vēl 2017. gadā kā viena no "No sirds Latvijai!" dibinātājām kandidējusi uz Rīgas domes priekšsēdētājas amatu. 

Raidījumā iztaujāsim politiķus par to piedāvātajām programmām un dažādiem Latvijas un Eiropas nākotnei būtiskiem tematiem.

Kā vēstīts, tuvojoties EP vēlēšanām 8. jūnijā, portāls "Delfi" raidījumu ciklā "Nākamais, lūdzu!", no 4. aprīļa līdz 6. jūnijam piedāvā kandidātu sarakstu līderu intervijas un debates. Aprīlī EP deputāta amata kandidāti piedalījās diskusijās ar studentiem

Raidījumos aicināti piedalīties visu to sarakstu EP deputāta amata kandidāti, kuru reitings "Delfi" pasūtītajās SKDS aptaujās pārsniedza 2%. Kopumā tādas ir desmit partijas, no kurām katrai būs veltīts savs raidījums, savukārt noslēgumā sarakstu līderi tiksies "Delfi TV" rīkotajās debatēs. 

Aprīlī un martā gatavību EP vēlēšanās balsot par ZZS pauduši 2,3%-2,5% balsstiesīgo iedzīvotāju. 

Viss "Delfi" saturs par EP vēlēšanām ērtā un pārskatāmā veidā būs pieejams šeit. Raidījuma epizodes ir pieejamas arī Apple un Spotify podkāstos!

Šo satura ciklu "Nākamais, lūdzu!" līdzfinansē Eiropas Savienība, izmantojot Eiropas Parlamenta dotāciju programmu komunikācijas jomā. Eiropas Parlaments netika iesaistīts tā sagatavošanā, un jebkāda informācija vai viedokļi, kas pausti saistībā ar šo projektu, tam neuzliek nekādu atbildību vai saistības; par projektu ir atbildīgi tikai programmas autori, intervējamās personas, redaktori vai izplatītāji saskaņā ar piemērojamiem tiesību aktiem. Eiropas Parlaments arī neuzņemas atbildību par tiešu vai netiešu kaitējumu, kas var rasties, īstenojot šo projektu. 

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !