Jautājums: Jau kādu pusgadu lietoju kontracepcijas tabletes Diane35. Iesākumā tā kā bija blakusparādības - nogurums, nelāga dūša, bet tad pārgāja un viss it kā bija ok.

Tagad jau kādu mēnesi man ir alerģiska nieze pa visu ķermeni, tad uznāk, tad pāriet, bet tā būtībā katru dienu. No sākuma domāju, ka pāries, bet tagad jau sāku šaubīties, un nav jau tas arī izturams... Vai kontracepcijas tabletes varētu to izraisīt? Jo nekādu citu iemeslu nevaru iedomāties - nekad tā nav bijis! Kur to var noskaidrot un cik tas maksā? Paldies.

Atbild dr. Daiga Baranovska (ārstu prakse "Quartus"):

Šāda alerģijas izpausme, kā aprakstāt jūs, ir ļoti reta, lietojot hormonālās kontracepcijas tabletes, tomēr medicīnā viss ir iespējams. Lai pārliecinātos, vai nieze patiešām ir no kontracepcijas tabletēm, vienīgais reālākais veids varētu būt pārtraukt lietot hormonālo kontracepciju un pavērot, kas notiek tādā gadījumā. Ja nieze beidzas, jādomā, ka iemesls tomēr ir tabletes, bet ja tā turpinās, tad tomēr jāmēģina iemeslu atrast citur.

Dodies pie ārsta uz bezmaksas konsultāciju!

Tuvojas vasaras saulgrieži. Šajā laikā cilvēki tiecas pēc saules un mīlestības. Tomēr ne visi, kas Jāņu naktī papardes ziedu meklēs, ir gatavi plūkt tā augļus...

No 7. līdz 22.jūnijam ārstu prakse QUARTUS piedāvā saņemt ginekologa bezmaksas konsultāciju par kontracepciju – izsargāšanos no nevēlamas grūtniecības.

QUARTUS ārstes Inguna Kārkliņa, Irina Jermakova, Anita Dresmane un Daiga Baranovska mūsdienīgā un mājīgā vidē profesionāli rūpējas par visdārgāko – Jūsu un Jūsu tuvo cilvēku veselību.

“Mēs sākam ar sievietes vajadzībām un turpinām ar visas ģimenes aprūpi,” saka dr. Daiga Baranovska.

QUARTUS – citādāka ārstu prakse.
Lai to saprastu, ir jāatnāk.

Aicinām Jūs uz bezmaksas konsultāciju pieteikties iepriekš pa tālruni 7271205. Ārstu prakse QUARTUS – Rīgā, Stabu ielā 6, dz. 4.

Lasītāju ievērībai: Ja nevari rast atbildi uz savu jautājumu mūsu rakstu arhīvā, vēstuli sūti “Delfi Sievietēm” redakcijai uz e-pasta adresi sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!