Фото: Shutterstock

Dodoties ceļojumā uz Krieviju un Baltkrieviju pastāv vervēšanas, šantāžas, viltus apsūdzības, telefona pārbaudes un citi apdraudējumi. Valsts drošības dienests (VDD) un Ārlietu ministrija (ĀM) aicina šīs valstis neapmeklēt – pērn tajās kopumā aizturēti 27 Latvijas valstpiederīgie, un ministrija pieļauj, ka tas varētu būt arī nepamatotos un politiski motivētos gadījumos. Taču tūrisms uz Krieviju un Baltkrieviju joprojām turpinās. Atsevišķi tūroperatori piedāvā izzināt Baltkrievijas vēsturi un doties uz sanatorijām, savukārt pasažieru reisi no Rīgas uz šīm valstīm kursē vairākas reizes dienā.

Pērn Ārlietu ministrija (ĀM) saņēma informāciju attiecība uz 15 Baltkrievijā un 12 Krievijā aizturētiem Latvijas valstspiederīgajiem. Šie cilvēki aizturēti par dažāda veida pārkāpumiem, portālam "Delfi" norāda ministrijas pārstāve Diāna Eglīte.

Vaicāta, vai pieejamas ekskursijas uz Krieviju, viena no "Delfi" uzrunātajām tūrisma aģentūrām pauda noliedzoši, taču minēja, ka var braukt uz Baltkrieviju. Iespējamas vairāku dienu ekskursijas uz Baltkrieviju, kurās var izzināt vēsturi, aplūkot memoriālo kompleksu, baznīcas un klosterus. Pēc konkrēta tūroperatora mājaslapā pieejamās informācijas, vairākas šādas tūres jau ir izpirktas.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !