Pārgaujas novadā Lieldienu svinības turpinājās trīs dienas, sākot no Lielās piektdienas, 19.aprīļa. Bija gan rokdarbu izstāde, gan darbnīcas, arī teātris un arī dažādas tradicionālas un ne tik tradicionālas izdarības.

Sestdien, 19.aprīlī, pārgaujieši pulcējās uz sieviešu kolektīva "Dzirkstelīte" un iedzīvotāju izstādi, kur varēja aplūkot gleznas, rotas, rokdarbus, smilšu mandalas, floristikas kompozīcijas, dažādus dekorus no rožu lapām, riekstu čaumalām un citām lietām, kas parasti nonāk atkritumos, pastāstīja Pārgaujas novada pārstāve Evija Leitlande.

Priecīgā noskaņa turpinājās arī turpmākās dienas gaitā. Atnākušie piedalījās radošajās darbnīcās un mācījās no šķietami nevajadzīgām lietām radīt skaistus un praktiskus sīkumiņus, salmu zaķus. Diena noslēdzās ar Straupes amatierteātra "Sapņojums" Ināras Baltgalves režisēto lugu "Antons un Anna".

Svētdien svinības turpinājās Stalbē pie tautas nama, kur Grieta Grosberga svinētājiem lika i muti mazgāt avotā, lai smukums nezūd, i augsti šūpoties, lai odi nekož, i olas ripināt un citas jaukas nodarbes darīt.

Svētdien arī svētku svinētājus gaidīja Rozulā. Šis pasākums jau vairākus gadus pulcē aizvien plašāku interesentu loku. Gan tuvus, gan tālus ciemiņus rozulieši sveica ar izrādi, Straupes vidējās paaudzes deju kolektīva priekšnesumiem, gan ar Lieldienu zaķa izdēto milzu olu.

Otrajās Lieldienās jau otro gadu uz Lieldienām Auciemmuižā aicināja Pārgaujas novada jauniešu biedrība "Vari un dari". Jaunieši bija sameistarojuši galda spēles, izdekorējuši tautas namu, uzslējuši šūpoles, vadīja spēles, rotaļas, stafetes. Pasākumu atklāja Auciema pirmsskolas un pamatskolas dejotāji ar netradicionālām dejām, kuras visur nemaz nevar redzēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!