Foto: Publicitātes foto
Pēc Zviedrijas latviešu apvienības uzaicinājuma, otrdien, 24. janvārī, Stokholmā notiks režisora Valtera Sīļa iestudējuma "Visi mani prezidenti" viesizrāde, portālu "Delfi" informē "Dirty Deal Teatro".

Iestudējuma dramaturģiju ciešā sadarbībā ar pārējo radošo grupu veidojis Jānis Balodis. Izrāde "Spēlmaņu nakts 2010/2011" skatē ieguva balvu kā gada labākais latviešu autora iestudējums.

"Visi mani prezidenti" ir izrāde par pēdējiem trim Latvijas prezidentiem un reizē stāsts par latviešiem gan pagātnē, gan tagadnē, gan iespējamā nākotnē. Patiesi notikumi mijas ar fantāziju, kad prezidenti meklē savas lomas uz vēstures skatuves un tam ar gaidām seko Latvijas tauta. Izrādē prezidentu un pārējo personāžu lomas spēlē Latvijas Nacionālā teātra aktieri Madara Botmane, Ivars Kļavinskis, Toms Liepājnieks.

Iestudējums tapis Latvijas Nacionālā teātra un nevalstiskā teātra "Dirty Deal Teatro" kopprojekta "Tests" ietvaros. Otra izrāde projekta "Tests" ietvaros – Vladislava Nastavševa "Dzin" – pirmizrādi piedzīvoja novembrī, bet martā gaidāma trešā izrāde.

Izrādi "Visi mani prezidenti" varēs noskatīties Stokholmas Pero teātrī, plkst. 18:30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!