Foto: DELFI, Publicitātes attēli

Jauno mājokļu pircēji ar saviem maciņiem pēdējā gadā visvairāk ir nobalsojuši par projektiem "Merks Viesturdārzs" Rīgas centrā, "Kuldīgas parks" Āgenskalnā un "Mārupes dārzs" Mārupē.

Proti, šie projekti, pēc nekustamā īpašuma kompānijas "Colliers" datiem, ir tie, kuros 2023. gadā ir reģistrēts visvairāk darījumu ar jaunajiem dzīvokļiem. Savukārt kopumā pēc pārdoto un zemesgrāmatā reģistrēto mājokļu skaita tā dēvētajos jaunajos projektos līderis ir nekustamā īpašuma attīstītājs "Bonava", kurš pārdevis vairāk nekā 300 dzīvokļu īpašumu.

Kopumā rezultāti nav tik slikti, kā iepriekš šķita strauji pieaugošo aizdevuma likmju un kredītu sadārdzinājuma dēļ. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kopējais darījumu skaits samazinājies vien par 6%, lēš "Colliers Baltic" Izpētes un konsultāciju nodaļas vadītāja Agija Vērdiņa. 2024. gadā nav gaidāmas straujas pārmaiņas, tirgus dalībnieki cer uz labām ziņām attiecībā uz Euribor, un, lai stimulētu noietu, attīstītāji pabeigtās mājās piedāvā virtuves, citus labumus un rīko akcijas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!