Pēc publikācijām presē vairāki cilvēki novēlējuši sienu, burkānus un auzas Aizkraukles rajona Kokneses pagasta SIA "M.P.L." 17 sporta zirgiem, kam netika sagādāta barība ziemai, ziņo "Latvijas Avīze".
"Maisu auzu atveda Jersikas pagasta padomes priekšsēdētāja Maija Spūle, viņa teica, ka, pa šoseju braucot garām zirgu aplokam, iepaticies pelēkais kumeliņš, izlasījusi rakstu "Latvijas Avīzē", ka nav sarūpēts ne kilograms barības ziemai, nolēmusi palīdzēt kumeļam," laikrakstam stāstījusi zirgu trenere Mārīte Visocka.

Trenere pavēstījusi, ka bijis zvans arī no Valles, kāds izpalīdzīgs cilvēks zvanījis un solījis sienu pat no Cēsu rajona, vienīgais šķērslis - lielais attālums, kas sadārdzina atvešanu. Savukārt Gatis Krēsliņš, kam pieder zirgu staļļa ēka un zeme, atvedis 600 kilogramus burkānu, bet jau iepriekš - nedaudz siena un četras tonnas auzu. Cilvēki tā arī sakot - nedrīkstot pieļaut, ka tik skaistiem dzīvniekiem sāktos bada dienas.

Kokneses pagasta padomes priekšsēdētājs Viesturs Cīrulis: "Katram lauku uzņēmējam ir liela atbildība savu cilvēku un sava ganāmpulka priekšā. Jānis Madelāns sāka ar lielu vērienu, iepirka zemi un ēkas, solīja attīstību, diemžēl viss apstājies. Tāda attieksme ir nosodāma."

Jau ziņots, ka okneses pagasta "Kalmēs" SIA "M.P.L." 17 mītošie sporta zirgiem draud bads, jo viņu saimnieki nerūpējas par sienu ziemai. Iepriekšējais saimnieks Jānis Madelāns nonācis slimnīcā. Vēlāk viņš bija spiests zirgus atdot savai meitai Lainei, savukārt pēc laika viņa atkal visas SIA "M.P.L." kapitāldaļas pārdevusi atpakaļ tēvam, par to naudu nesaņemot.

Tā kā šajās attiecībās esot vēl kāda trešā persona, kas no SIA "M.P.L." izstājusies un prasot savu naudu, tās vietā zirgus nepieņemot, tagad esot jāgaida jaunā gada 1. janvāris, kad pēc līguma zirgi tomēr pāriešot viņa īpašumā. Situāciju sarežģī tas, ka stallis un ganības pieder citam īpašniekam - Gatim Krēsliņam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!