Фото: Privātais arhīvs

Skaistumkonkurss "Mis Francija" nonācis savdabīgā skandālā – konkursa žūrijai tiek pārmests, ka tā par uzvarētāju atzinusi puiciska tipa sievieti ar piksija matu griezumu. 20 gadus vecā Evai Žilai vienīgajai no visām dalībniecēm nebija garu lokainu matu un izteikti sievišķīgām formām apveltīta auguma.

Sieviete ar "laumiņas" frizūru pirmo reizi kronēta par skaistumkaralieni Francijā. 20 gadus vecā Žilas jaunkundze no Francijas ziemeļu daļas svētdien uzvarējusi valsts skaistumkonkursā. Viņu kronēja 7,5 miljonu TV skatītāju priekšā, vēsta "Mail Online".

Taču tagad tiesneši saskaras ar īpatnēju šūmēšanos sabiedrībā un tiem tiek pārmests "woke" jeb visu jautājumu skatīšana caur nevienlīdzības un aizspriedumu prizmu. Uzvarētāja krasi un acīmredzami atšķīrās no vairākiem desmitiem citu dalībnieču – skaistumkonkursos ierasts redzēt klasiskas daiļavas ar gariem matiem un izteiksmīgiem relišeriem. Turpretī Žila ir tieva dāma ar īsiem matiem.


Pēc uzvaras Žila pauda prieku par faktu, ka uzvarējusi ir dažādība: "Katra sieviete ir atšķirīga, mēs visas esam unikālas. Nevienam nevajadzētu definēt, kas tu esi," sacīja viņa.

"Mis Francija" uzvarētāju noteica gan sabiedrība, gan žūrija. Publiskajā balsojumā Žila ierindojās trešajā vietā, taču žūrija devai viņai pirmo vietu. Viņa ir pirmā laureāte šī konkursa 103 gadus ilgajā vēsturē, kurai nav garu matu. Tas sarūgtinājis daudzus TV skatītājus.

Pēc konkursa sociālajos tīklos ļaudis metās paust savu viedokli gan par Žilu, gan konkursa jaunajiem "woke" kultūras uzstādījumiem. Daudzi pārmeta, ka ne jau īsie mati ir svarīgākais, bet gan tas, ka vinnētājai esot "androgīns" ķermenis, kas idejiski kalpo "woke" kustībai, proti, nost ar pierastajām skaistumkaralienēm! Sevišķi neganti ir komentāri par to, ka Žila esot transpersona, lai gan viņa tāda nav.

Jauniete gan bauda arī lielu sabiedrības atbalstu. Viņu slavē par stilīgo matu griezumu, par drosmi krasi atšķirties no pārējām dalībniecēm. Atbalstu paudusi arī Francijas politiķe Sandrina Ruso, sociālajos tīklos retoriski vaicājot: "Tātad Francijā 2023. gadā mēs cieņas progresu mērām pēc matu garuma?" Arī Ruso kundze nēsā tā dēvēto piksija griezumu, kas Francijā nereti nozīmē piederību "meToo" kustībai.

Izteicies arī Fabians Rosels, Francijas komunistiskās partijas sekretārs: "Atbalstu Evu Žilu, kura jau tagad cieš no sabiedrības, kas nepieņem sievietes visā viņu daudzveidībā". Žilu ar uzvaru apsveikusi arī Marija Lepēna.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !