Foto: Publicitātes foto

Enerģijas pārvaldības un automatizācijas līderis "Schneider Electric" Baltijas tirgū klientiem sāk piedāvāt "EVlink Pro DC" ātrās uzlādes stacijas ar jaudu 120 kW, 150 kW un 180 kW, lai ēku īpašniekiem palīdzētu veicināt energoefektivitāti un enerģijas pārvaldību, jo paredzams, ka tuvākajos gados gandrīz 90% no elektrisko transportlīdzekļu uzlādēm notiks pie komerciālām, biroju vai industriālām ēkām. Lieljaudas uzlādes stacijas "EVlink Pro DC" ļaus veikt elektroauto uzlādi līdz 80% tikai 20 minūtēs, tādējādi, optimizējot ēkas enerģijas patēriņu, transportlīdzeklis ātrāk atgriezīsies uz ceļa un lieki nenoslogos ēkas elektroapgādes sistēmu.

Mūsdienās no pasaules kopējā enerģijas patēriņa 23% tiek patērēti transportā, savukārt ēkās tiek patērēti 26%. Lai samazinātu šī enerģijas patēriņa radītās CO2 emisijas, ir jāpaātrina šo nozaru pāreja uz elektrifikāciju, bet ēku elektroapgādē vai transportlīdzekļu uzlādē jāpaplašina zaļās enerģijas izmantošana, piemēram, uz ēkas jumta esošo saules paneļu saražotās enerģijas. Apvienojot efektīvus elektroauto uzlādes risinājumus un elektroenerģijas sadales infrastruktūru ar viedu enerģijas pārvaldības programmatūru, ēku īpašnieki vai pārvaldnieki var sasniegt savus ilgtspējas mērķus, kā arī nodrošināt lielisku pieredzi elektroauto vadītājiem.

Nevainojama integrācija maksimāli efektīvai enerģijas pārvaldībai

"EVlink Pro DC" lieljaudas stacijas ir iespēja integrēt slodzes vadības sistēmu "EcoStruxure EV Charging Expert", lai gudrā veidā un reāllaikā veiktu enerģijas sadali starp ēku un elektroauto uzlādes stacijām, nodrošinot maksimālu efektivitāti un izmaksu ietaupījumu. Šis risinājums ir viegli savietojams ar ēku pārvaldības sistēmām, piemēram, "Power Monitoring Expert" vai "EcoStruxure Building Operation", tādējādi apkopojot visu vienuviet, nevis vairākās atsevišķās programmās. "EcoStruxure EV Charging Expert" risinājums ir arī sertificēts savienošanai ar desmitiem citu ražotāju uzlādes staciju pārvaldības sistēmām, dodot ēku īpašniekiem vai elektroauto uzlādes punktu operatoriem iespēju izveidot uzlādes sistēmu, kas atbilst viņu unikālajām vajadzībām.

Foto: Publicitātes foto

Savienojamība un viegla integrācija elektroapgādes sistēmā

"Jaunās "EVlink Pro DC" uzlādes stacijas iemieso "Schneider Electric" ilgo vēsturi elektroenerģijas sadalē un plašo pieredzi ēku sektorā, lai nodrošinātu novatorisku pieeju elektroauto uzlādes infrastruktūrai. Ar šīm uzlādes stacijām esam apņēmušies to lietotājiem nodrošināt savienojamību un vieglu integrāciju esošajā elektroapgādes sistēmā, lai ēku un autostāvvietu pārvaldnieki iegūtu maksimālu kontroli pār izmaksām un energoefektivitāti, savukārt autovadītāji viegli varētu piekļūt un izmantot uzlādes staciju. Šobrīd tas ir ļoti nepieciešams, lai uzlabotu kopējo elektroauto izmantošanas pieredzi," uzsver Gatis Arājums, "Schneider Electric" elektromobilitātes produktu attīstības vadītājs Baltijā.

Foto: Publicitātes foto

"EVlink Pro DC" galvenās funkcijas un priekšrocības:

• Elektroauto uzlāde ar jaudu 120 kW, 150 kW vai 180 kW. Uzlādes stacijai ir ISO15118 "Plug & Charge" sertifikāts, kā arī tā atbalsta viedo uzlādi.

  • Ērtu un vienkāršu savienošanu "EVlink Pro Pay" sistēmu, kas ļauj par uzlādi norēķināties ar bankas maksājumu karti, Apple Pay vai Google Pay.

• Trešās puses laboratorijā ir sertificēta un pārbaudīta uzlādes stacijas korpusa aizsardzība pret rūsu (C4M pretrūsas noturības klase). Uzlādes staciju var izmantot skarbos apstākļos un ekstremālās temperatūrās, līdz +50°C, bez uzlādes jaudas samazināšanās.

• Paaugstināta elektrodrošība, kā arī uzlādes pārtraukšanas poga ārkārtas gadījumiem.

• Sensori mehāniskiem triecieniem vai ūdens iekļūšanai stacijas korpusā ar reāllaika paziņojumiem, ja uzlādes punktā rodas kādas problēmas.

• Atvieglota stacijas lietošana ar "AutoCharge" transportlīdzekļu atpazīšanas sistēmu, kas automātiski uzsāk uzlādi, ja transportlīdzeklis ir stacijas reģistrēto elektroauto sarakstā.

Foto: Publicitātes foto

"Tā kā uz Baltijas ceļiem var sastapt arvien vairāk elektroauto, kā arī arvien vairāk ēku īpašnieku uz māju jumtiem ražo savu enerģiju, "EVlink Pro DC" piedāvāšana Latvijā, Lietuvā un Igaunijā ir tikai loģisks "Schneider Electric" piedāvājumu portfeļa papildinājums, kas nu jau ietver jaunu un īpaši ātras uzlādes staciju klāstu. Ar šo piedāvājumu esam paplašinājuši savu inovāciju klāstu, lai radītu jaunas iespējas autostāvvietu, biroju, publisko un industriālo ēku īpašniekiem un apsaimniekotājiem," norāda Arājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!