Foto: AP/Scanpix/LETA

Ņūorleānā, ASV, noslēdzies prestižais skaistumkonkurss "Miss Universe" ("Mis Visums"), kurā uzvaras laurus plūca filipīniešu izcelsmes amerikāniete Erbonija Gabriela, vēsta telekompānija CNN.

Sestdienas vakarā Luizinānas štata Ņūorleānā tika kronēta daiļākā dāma visumā – 84 skaistuļu konkurencē par uzvarētāju atzīta 28 gadus vecā Erbonija Gabriela, kura 2021. gadā, būdama "Mis Teksasa", uzvarēja valsts līmeņa konkursā un tika pie iespējas valsti pārstāvēt sacensībās "Mis Visums".

Gabriela ir pirmā filipīniešu izcelsmes amerikāniete, kura uzvarējusi nacionālajā "Miss USA" konkursā.

Sestdienas konkursā, virzoties uz uzvaru, no 84 sievietēm tālāk tika 16, starp kurām nebija ne Krievijas, ne Ukrainas pārstāvju. Pēc tam izkristalizējās daiļāko dalībnieču piecinieks – Kurasao, Dominikānas republika, Puertoriko, ASV un Venecuēla. Trijniekā sacentās ASV, Venecuēlas un Puertoriko pārstāves, un uzvarēja amerikāniete. Par vicemis kļuva venecuēliete Amanada Dudamela.

Pēdējoreiz amerikāniete šajā konkursā uzvarēja 2012. gadā.
Ikdienā Gabriela ir modele, šuvēja un šūšanas prasmju pasniedzēja tām sievietēm, kuras cietušas no vardarbības ģimenē un pūlas nostāties uz savām kājām.

Gabriela konkursā no skatuves izteicās, ka cer, ka "Mis Visums" turpinās pilnveidot dalības noteikumus, proti, paaugstinās dalībnieču vecuma cenzu. Viņai ir 28 gadi un pēc noteikumiem šis ir pēdējais brīdis dalībai skaistumkonkursā, taču uzvarētāja uzskata, ka "gadu skaits nedefinē sievieti".

Jāpiebilst, ka "Mis Visums" nesen mainīja konkursa nolikumu, ļaujot tajā startēt arī mātēm un precētām sievietēm.

"Delfi" jau vēstīja, ka šogad konkursā liela uzmanība tika pievērsta Ukrainas un Krievijas dalībniecēm. Neviena no viņām fināla pieciniekā neiekļuva.

Šogad konkursā bija jāstartē arī Latvijas pārstāvei, taču īsi pirms došanās uz ASV viņa sasirga ar Covid-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!