Фото: Publicitātes foto

Pagājušajā sestdienā Lietuvas Pakrojas muižā sācies Ziemeļeiropā lielākais Tulpju un pavasara ziedu festivāls. Jau trešo gadu šie dabas mošanās svētki pulcē desmitiem tūkstošu cilvēku no Lietuvas un Latvijas. Festivāls atvērts un gaida apmeklētājus katru dienu, arī maija svētku brīvdienās. Plānojot apmeklējumu šajās dienās, organizatori aicina pievērst uzmanību darba laikiem, kā arī papildus svētku pasākumiem.

Muižā vienlaikus ziedēs vairāk nekā 250 veidu tulpju, narcišu, hiacinšu, zilsniedzīšu un citu pavasara ziedu. Lielā ziedēšana sākusies ar vizbulītēm, narcisēm, hiacintēm, agrīnajām tulpēm, un, festivālam turpinoties, apkārtni iekrāsos dažādu tulpju šķirņu pārpilnība. Miljoniem ziedu veidos iespaidīgus tēlus un kompozīcijas.

Фото: Publicitātes foto

Festivāls ir pilnībā atkarīgs no laikapstākļiem un ziedēšanas intensitātes. Kaut arī precīzu tā ilgumu ir grūti paredzēt, maija svētku brīvdienas, kuras solās būt siltas un saulainas, šķiet, ir kā radītas festivāla apmeklējumam. Lūdzam pievērst uzmanību, ka iegādājoties biļetes apmeklējumam trešdien, 1.maijā, ir jāizvēlas brīvdienu biļetes, bet pirmdien, 6.maijā, spēkā  būs darba dienu biļetes. Savukārt 5.maijā, par godu Mātes dienai, kuru Lietuvā svin par nedēļu ātrāk, papildus tiks rīkots arī muižas kamermūzikas ansambļa koncerts sveču gaismā, kurā skanēs XIX gs. beigu – XX gs. sākuma populāri skaņdarbi.

Фото: Publicitātes foto

Festivāla laikā muižā būs iespēja ne tikai baudīt ziedu krāšņumu, bet arī aizceļot pagātnē un piedzīvot īstu XIX gs. muižas dzīvi: darbosies amatnieku manufaktūras, alus darītavā brūvēs alu, bet spirta rūpnīcā destilēs pasaulē godalgotas garšas. Parfimērs gatavos smaržīgākās eļļas no pirmajiem ziediem, dāmas varēs ietērpties antīkās kleitās, ripos karietes, muižas mehāniķi brauks ar Barona kolekcijas automašīnām. Zinātkārākajiem viesiem būs unikāla iespēja redzēt īstu XIX gs. muižas ārsta kabinetu un viņa slepeno hobiju – panoptiku, kurā pats fon der Ropu personīgais ārsts bija sakrājis iespaidīgu dīvainību kolekciju.

Vairāk par festivālu: www.pakrojasmuiza.lv

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !