Latvijas "Optibet" futbola virslīgā RFS komanda par čempioni kļuvi ļoti dramatiskā veidā, pēdējā spēļu kārtā izcīnot uzvaru un sagaidot labvēlīgu iznākumu tiešās konkurentes "Riga" FC mačā. Zīmīgu šo panākumu padara fakts, ka pirms gada RFS arī bija iesaistīta čempionu titula noskaidrošanā, lai arī pašai pēdējais mačs neko neizšķīra.

Pirms pēdējās kārtas spēlēm līdere ar 87 punktiem bija "Riga FC", bet RFS bija par punktu mazāk. RFS pēdējā kārtā, pateicoties otrajā puslaikā realizētajam 11 metru soda sitienam, ar 1:0 (0:0) pieveica "Metta", bet "Riga FC" paklupa izbraukuma spēlē un cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar pērnajiem čempioniem "Valmiera FC".

Arī 2022. gada sezonā čempionu tituls izšķīrās pēdējā kārtā. Toreiz "Riga" ar 0:1 zaudēja RFS, bet "Valmiera" ar 2:0 izbraukumā pārspēja "Liepāju", pirmo reizi kļūstot par čempioniem.

Pirms 2022. gada pēdējās spēles RFS prezidents Artjoms Milovs komandas ģērbtuvē teica uzrunu spēlētājiem, aicinot viņus spēlēt ar pilnu atdevi, lai arī trešā vieta jau bija nodrošināta, bet izredzes pakāpties augstāk vairs nebija.

"Pirmkārt, tas ir Rīgas derbijs, visi to saprot. Otrkārt, es saprotu, ka mums tas neko neizšķir, bet paturiet prātā, ka varam reiz būt "Valmieras" vietā," Milova teikto ģērbtuvē demonstrēja dokumentālajā filmā "Cīņa par sapni". "Man vienalga kura komanda kļūs par čempioni, bet vēlos, lai tad, ja kādreiz esam līdzīgā situācijā, otra komanda spēlē ar simtprocentīgu pašatdevi. Mēs futbolam esam parādā spēli ar maksimālu pašatdevi. Lai katram ir godīga iespēja uzvarēt čempionātu. Tas ir šķietam mazsvarīgi, bet patiesībā tas ir svarīgi. Mums jāciena šī spēle."

Izrādījās, ka Milova piesauktais scenārijs piepildījās jau gadu vēlāk, un tieši "Valmiera" šoreiz palīdzēja RFS kļūt par čempioni.

"Gribētu pateikt atsevišķu paldies "Valmierai". Gan vadībai, gan spēlētājiem, gan Jurģim Kalnam, jo viss notika godīgā cīņā uz laukuma," pirmdien LTV raidījumā "Sporta Studija" teica RFS ģenerāldirektors Māris Verpakovskis. "Var teikt, ka viņi atdeva mazo parādu par pagājušo gadu, jo bija ļoti līdzīga situācija. Mums pērn bija saruna ar "Valmieru", mēs apsolījām, ka visu izdarīsim godīgā ceļā, ka spēlēsim ar spēcīgāko sastāvu, lai tituls atrisinās uz laukuma. Šogad Valmiera izdarīja to pašu."

"Milovs toreiz teica tā, it kā jau redzēdams uz priekšu. Viņš pateica, lai viss notiek godīgā cīņā un ka mums jāatdod visi spēki, neskatoties uz to, ka mums neko nevajag," stāstīja Verpakovskis.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !