Foto: Shutterstock

Apmēram 100 gadus vecajā namā mājvietu sev bija ierīkojušas tūkstošiem bišu. Īpašnieces meita teikusi – mājās ir briesmoņi, tie ir skapī. Vēlāk gan noskaidrojies, ka "briesmoņi" ir bites, un tās mitinājās mazās meitenes istabas sienā, raksta izdevums "People".

Mājas īpašniece Ešlija Klāsa centās nomierināt savu meitu, kad viņa stāstīja, – istabā ir briesmoņi. Viņa tos varot dzirdēt. "Teica, ka dzirdējusi briesmoņus guļamistabas sienā. Viņai ir nedaudz neskaidra izruna, tāpēc domājām, ka viņa saka, – briesmoņi ir skapī," teic Ešlija. Vecāki visādi mēģinājuši meiteni mierināt, sakot, ka nekādu mošķu nav, ja ir – viņi tos pieveiks. Bet nekas nav līdzējis un bērnam sācies "nakts terors".

Dažas nedēļas vēlāk Ešlija ieraudzīja kā bites lidinājās no bēniņiem. Tā kā māja ir ļoti veca, pāris nolēma izsaukt kaitēkļu kontroles uzņēmumu. Eksperti atbrauca un pārbaudīja māju – bēniņos izurba caurumu, bet tā arī neko neatrada. Tad nu biškopis sēdējis un vērojis, kur bites paliek. Ievēroja, ka tās lien pa grīdas dēļu spraugām, un vēlāk noskaidrojās, ka lejā ir mazās meitenes istaba, kur skapī dzīvojot briesmoņi.

Beidzot izdevās ieraudzīt vaininieku. "Sākumā man šķita, ka skatos uz ķermeni, bet man paskaidroja, ka tas ir strops. Biškopis paņēma āmuru un ietrieca to sienā. Bites lidoja ārā spietos gluži kā šausmu filmā," Ešlija stāsta, ka sienas bija klātas ar medu – atgādināja asinis, jo medus bija ļoti tumšs. Tas tecēja pa rozīgajām sienām un esot izskatījies ļoti dīvaini.

@classashley What nighthmares are made of #bees #toddlersoftiktok #toddlers ♬ Oh No - Kreepa

Biškopis atvēra sienu un ieraudzīja vienu no lielākajiem stropiem viņa 40 gadus ilgajā karjerā. Guļamistabā kā trakas spietoja ap 50 000 bites. "Tas bija murgs, bites visur pilināja medu, pāri visām lietām," stāsta Ešlija. Pirmajās dienās biškopis izņēma 20 000 bišu un 45 kilogramus smagu šūnveidīgu gabalu. Ešlija meitai teica: "Mēs atradām briesmoņus. Tev bija taisnība." Visu atlikušo dienu meitene biškopi sauca par "briesmoņu mednieku".

Bites īpašniekiem radījušas apmēram 18 000 eiro lielus zaudējumus. "Viss būs atkal jānoblīvē, jāaizlāpa caurums, kurā bites iekļuvušas, jāizolē visa siena. Medus nopilinājis elektrības vadus, tāpēc arī tie jāmaina." Biškopis atradis arī bišu karalieni, tāpēc izdzīvojušās bites varēs pārvietot uz bišu rezervātu.

Savu stropu bites esot veidojušas apmēram astoņus mēnešus. Bet biškopis saka – ģimenei tomēr ir paveicies. Tā kā māja ir veca un sienas veidotas no ģipša, ja strops būtu atklāts vēlāk, siena būtu saplaisājusi, un tūkstošiem bišu būtu pārņēmušas istabu bez jebkāda brīdinājuma.

@classashley Replying to @paulinaa2x I completely agree. There’s an unestimated number of bees left and they’re raging #bees #savethebees #nightmarefuel #toddlerroom ♬ original sound - Ashley

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!