Фото: Unsplash

Ir gana viegli piemirst, ka attiecības prasa nemitīgu darbu, pūles un uzmanību. Kad ieslīgstam rutīnā, bieži aizmirstam, uz ko attiecības tiek balstītas. Un sekss ir viena no svarīgākajām sastāvdaļām. Varbūt laiks sākt plānotājā ierakstīt arī laiku gultas priekiem?

Darbs, bērni, mājas uzkopšana, mājdzīvnieki, sports, draugi... Un jāpaspēj viss. Labi ir tad, ja pāris seksuālajai saikni un baudai piešķir prioritāti, citādāk var attapties, ka tuvība tiek pastumta dziļākā lādītē.

Un tomēr ir svarīgi saprast, ka ir pilnīgi normāli, ja pārim ilgāku laiku nav fiziskas tuvības. Un tas, ko īsti nozīmē "ilgs laiks bez tuvības", katrās attiecībās atšķiras: citiem tās ir dažas nedēļas, citiem mēneši, bet vēl dažiem tie var būt pat gadi. Ir vairāki iemesli, kādēļ sekss var kļūt retāks – jauni pienākumi (kā darbā, tā ģimenē, piemēram, kļūstot par vecākiem) un tiem sekojošs enerģijas trūkums. Iespējams, pirms bērniem pāris bija sabiedriski aktīvs – apmeklēja koncertus, ballītes, pēc kurām sekoja dabiska vēlme nodoties baudai, taču līdz ar bērnu un jaunās vecāku lomas ienākšanu dzīvē tas pagaisis. Turklāt ir tikai pašsaprotami, ka ar laiku "rozā brilles" nokrīt un "ķīmija" nedaudz apsīkst.

Tieši tādēļ daži eksperti mudina seksu plānot. Un jāsaprot, ka seksa plānošana uzreiz nenozīmē, ka pats process būs garlaicīgs un bez kaisles. Arī tuvības ieplānošanu var izmantot kā sava veida priekšspēli. Turklāt varat ieplānot dienu, bet ne laiku – un tieši tas var visu padarīt jautrāku.

Priekšrocības

Plānošana rada satraukumu. Kad kaut ko esam ieplānojuši, mēs to gaidām. Citās attiecībās seksa ieplānošana var radīt neparedzamu aizrautību, kas var kalpot pat kā daļa no priekšspēles.

Vairs nebūs vietas smieklīgām atrunām. Ja ieplānota svarīga darba sapulce, bet šajā laikā tikties piedāvā kāds sens paziņa, noteikti viņam atteiktu, paskaidrojot, ka tev šajā laikā jau ir citi plāni. Arī plānotam seksam vajadzētu darboties tāpat – to jau esi iekļāvis savā dienas plānā, un pret to izturies arī cieņpilni, tātad – neatcel citu plānu dēļ un neizdomā atrunas.

Vairs nebūs ilgu periodu bez tuvības. Ja abiem cilvēkiem piemīt "skrienošais" dzīves ritms, kad darāmā ir daudz, bet stundu diennaktī par maz, neizbēgami kaut kas no ikdienas tiek izslēgts. Citiem pāriem ziedota tiek seksuālā dzīve. Cilvēkiem ar šādu dzīvesveidu seksa ieplānošana var būt īpaši svarīga attiecību saglabāšanā. Šādā veidā pāriem iespējams arī paust, cik otrs ir svarīgs, jo, lai gan esam noslogoti, dienas beigās svarīgākais ir tieši otrs cilvēks un kopā pavadītais laiks.

Mīnusi

Spontanitātei tātad ir pienācis gals. Lai arī ne visiem pāriem, taču lielākoties spontanitāte baudu padara tikai lielāku. Tieši tādēļ, ja viss labākie gultas prieki ir tieši tad, kad tie nav paredzēti, nevajag sevi mānīt, mēģinot seksu ieplānot. Vienkārši ļaujaties tādam pašam ritmam.

Sekss kā darbs. Ja sekss ir ieplānots, tam var trūkt intimitātes, turklāt ar laiku var sākt šķist, ka tas ir vienkārši viens no vairākiem darbiem, kas dienas laikā jāpaveic – gribi to vai nē. Taču jāatceras, ka arī ieplānots sekss nenozīmē tikai dzimumaktu – aiz tā tāpat var slēpties glāsti, orālais sekss, masāža un skūpsti, kas kaisli tikai pastiprina.

Galvenais – nepārcensties

Ja esi nolēmis pamēģināt, galvenais ir izvirzīt reālistiskus mērķus. Tātad jau no sākuma izplānojiet, cik reizes nedēļā varētu atvēlēt tuvībai. Pētījumi liecina, ka lielākajai daļai pāru sekss ir reizi nedēļā, tomēr šis skaitlis var arī atšķirties, atkarībā no vecuma. Jebkurā gadījumā – labāk no sākuma ieplāno mazāk nekā vairāk. Lai palielinātu iespēju, ka šīs saistības arī reāli pildīsiet, dienas atzīmē kalendārā. Turklāt atzīmes kalendārā sniegs iespēju gultas priekus gaidīt kā notikumu.

Avoti:

Could Scheduling Sex Save Your Relationship or Kill It?

Scheduling sex is a good idea, actually

Sex therapists explain why scheduling sex isn't weird and could actually enhance your sex life

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !