Latvijas vīriešu handbola izlase šonedēļ uzsākusi gatavošanos 2011.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram, kas janvārī risināsies Luksemburgā.

No ārzemēs spēlējošajiem handbolistiem pirmajos treniņos piedalījās Māris Veršakovs un Arnolds Straume, bet pārējie spēlētāji izlases sastāvā pievienosies tuvākajās dienās. Rīgas Domes kausā, kas pēc Ziemassvētkiem notiks Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā (OSC), nepalīdzēs abi Vācijas bundeslīgā spēlējošie handbolisti Evars Klešniks un Aivis Jurdžs.

Vārtsargu problēmu dēļ uz treniņiem tika uzaicināti arī abi Latvijas čempionāta līderes LSPA vārtu vīri Ivars Lācis un Raitis Puriņš. Viens no viņiem arī piedalīsies Rīgas Domes kausa pirmajā mačā 27.decembrī pret Beļģiju, jo pamatvārtsargs Aleksandrs Babra ir savainots, savukārt Raimonds Šteins joprojām vēl atrodas Vācijā.

Rīgas Domes kausā Latvijas handbolisti vēl 28.decembrī cīnīsies ar Ukrainu, bet dienu vēlāk spēkosies ar Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo".

Kā ziņots, gaidāmajā 2011.gada pasaules čempionāta atlases turnīrā, kas notiks no 15. līdz 17.janvārim, Latvijas pretiniece bez laukuma saimnieces Luksemburgas būs arī Portugāles nacionālā valstsvienība.

Kvalifikācijas turnīrā kopā ir piecas grupas pa trijām komandām katrā, kā arī divas grupas pa četrām komandām.

Latvijas handbola izlases kandidātu saraksts: Helmuts Tihanovs, Aleksandrs Babra, Raimonds Šteins, Ivars Serafimovičs, Valdis Gūtmanis, Margots Valkovskis, Māris Veršakovs, Armands Uščins, Aivis Jurdžs, Raimonds Trifanovs, Ēriks Blūms, Mārtiņš Lībergs, Jānis Pavlovičs, Agris Kušners, Evars Klešniks, Jānis Glušaks, Arnolds Straume, Edgars Vadzītis, Kristaps Ence, Kaspars Lisovskis, Uldis Lībergs, Elvijs Borodovskis, Ingars Dude, Oskars Arājs, Artis Kurmēns.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !