Foto: Valsts kanceleja

Sergejs Kostjučenko amatā nomainījis līdzšinējo augstas tehnoloģijas stikla pārklājumu ražotāja SIA "GroGlass" valdes priekšsēdētāju un dibinātāju Aleksandru Kelbergu, informē "Lursoft Klientu portfelis".

Kostjučenko savulaik uz neilgu brīdi bijis SIA "Tet" valdes loceklis, tāpat arī ilgus gadus vadījis SIA "Nova Media" un ieņēmis amatus arī citu uzņēmumu valdēs.

Kelbergs bijis SIA "GroGlass" valdes priekšsēdētājs jau kopš 2008. gada, pirms tam ieņemot uzņēmuma valdes locekļa amatu un uz pāris mēnešiem kļūstot par valdes priekšsēdētāju arī 2007. gadā.

Stikla pārklājumu ražotājs SIA "GroGlass" iesniegtajā pārskatā norādījis, ka 2022. gads uzņēmumam bijis vienlaikus gan izaicinošs, gan arī veiksmīgs, jo sasniegti vēsturiski augstākie ieņēmumi. Vienlaikus SIA "GroGlass" norādījis, ka karš Ukrainā radījis vairākus negatīvus efektus, kas ietekmēja uzņēmuma peļņu.

"Uzņēmums, līdzīgi kā pārējā Eiropa, saskārās ar ievērojamu enerģijas cenu pieaugumu, kas vēl vairāk ietekmēja izejvielas cenas," teikts SIA "GroGlass" vadības ziņojumā.

Lai arī uzņēmumam nebija nozīmīgu tirgu Krievijā un Baltkrievijā, tas pērn diversificēja savus izejvielu stikla pirkumus prom no sankcijām pakļautā reģiona.

Foto: Publicitātes foto/"Groglass"

"Lursoft" pieejamais gada pārskats rāda, ka 2022. gadā SIA "GroGlass" palielināja apgrozījumu līdz 24,95 miljoniem eiro, kas ir par 7,17% vairāk nekā gadu iepriekš. 47,93% no SIA "GroGlass" ieņēmumiem aizvadītajā gadā veidoja Eiropas Savienības tirgus, bet 51,81% – ieņēmumi ārpus Eiropas Savienības.

Uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem samazinājusies no 5,39 miljoniem eiro 2021. gadā līdz 3,14 miljoniem eiro pērn.

SIA "GroGlass" pagājušajā gadā turpināja īstenot savu attīstības stratēģijas plānu, lai ievērojami palielinātu ražošanas kapacitāti un saglabātu pozīcijas tirgū. Uzņēmums veicis lielus ieguldījumus pārdošanas pasākumos, lai veicinātu pārdošanas tirgu palielināšanos gan Eiropas valstīs, gan arī citos pasaules reģionos. Pērn uzņēmums veicis ieguldījumus tehnoloģiju uzlabošanā un vakuuma iekārtu kapacitātes palielināšanā.

Šogad SIA "GroGlass" īstenos vairākus pasākumus ražošanas un piegādes jomās, lai uzlabotu darba efektivitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!