Foto: Shutterstock
Kartupeļu biezputra ar cauraudzīti – baudi ar marinētiem gurķiem, kefīru.

::recepte::

Vāra nomizotus kartupeļus, kamēr tie vārās, uz pannas sacep smalki sagrieztu cauraugušo speķīti un sīpolus, pēc garšas pieliek sāli un piparus.

Kad kartupeļi gatavi, samīca tos un pieliek sacepto speķi ar visiem tauciņiem, mazliet pienu, skābu krējumu, ja vajag vēl sāli.

Riktīgi samaisa, bet nevajag putot kā parasto kartupeļu biezeni.

40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgkartupeļi4 šķēles cauraudzis speķis2 sīpoli pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari100 mlpiens100 mlskābs krējums

Sagatavošana

1

Vāra nomizotus kartupeļus, kamēr tie vārās, uz pannas sacep smalki sagrieztu cauraugušo speķīti un sīpolus, pēc garšas pieliek sāli un piparus.

2

Kad kartupeļi gatavi, samīca tos un pieliek sacepto speķi ar visiem tauciņiem, mazliet pienu, skābu krējumu, ja vajag vēl sāli.

3

Riktīgi samaisa, bet nevajag putot kā parasto kartupeļu biezeni.

Iesūtīja: Pusdienziede

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!