Фото: Publicitātes foto
Somijas uzņēmums "Ferrometal Oy" ir pazīstams kā viens no vadošajiem stiprinājumu piegādātājiem Baltijas jūras reģionā, un ar 40 miljonu eiro apgrozījumu 2022. gadā tas ir viens no lielākajiem stiprinājumu nozares uzņēmumiem. Tomēr "Ferrometal" neaprobežojas tikai ar stiprinājumu piegādi un ir uzņēmies uzlabot savu produktivitāti, piedāvājot nozarē vadošos risinājumus, lai racionalizētu pasūtījumu piegādes ķēdi.

Ceļā uz pilnīgu automatizāciju

Tradicionāli rūpniecībā un būvniecībā pasūtījumi tiek apkopoti, izmantojot rakstāmo un papīru vai svītrkodu lasītājus. Līdztekus šīm sistēmām ir parādījušās jaunas tehnoloģijas, lai automatizētu mazo preču pasūtīšanas un piegādes ķēdi. Jaunie IoT (Internet of Things) risinājumi ne tikai automatizē procesus, bet arī novērš kļūdas, gaidīšanu, nepareizu partijas apjomu un citus nelietderīgus soļus.

EDI jeb elektroniskā datu apmaiņa ir svarīga "Ferrometal" attīstības darba daļa, un tā bija viena no pirmajām, kas tika ieviesta uzņēmumā. Tagad līdz pat 70 % no pasūtījumiem tiek saņemti automātiski, paātrinot un automatizējot pasūtījumu piegādes ķēdi starp klientu un "Ferrometal". Strauji pieaugot pasūtījumu apjomam, aizvien vairāk laika tika tērēts manuālai pasūtījumu apstrādei. Pateicoties sistemātiskai un neatlaidīgai "Ferrometal" sistēmas izstrādei, 2020. gadā tika ieviests pilnībā automatizēts uz IoT balstīts ienākošās un izejošās loģistikas pakalpojumu risinājums "CleverSystem".

"CleverSystem" uzlabo efektivitāti

Uz IoT balstītā "CleverSystem" nodrošina automatizētu pasūtīšanu tieši no lietošanas vietas vai "Kanban" plauktiem. Maršrutētājs, kas savienots ar mobilo tīklu, ģenerē automātiskus pasūtījumus, pamatojoties uz impulsiem no optiskajiem sensoriem, kas atrodas atklāta tipa uzglabāšanas kastēs vai plauktos. Sistēmu pilnībā darbojas uz patēriņa kontroles pamata, tādējādi novēršot krājumu pārpalikumu veidošanos. Sistēmu var vadīt, izmantojot divvirzienu pārlūkprogrammas IoT saskarni no mobilā tālruņa, planšetdatora vai personālā datora. Tie ļauj skatīt informāciju par produktiem pa vienībām un ļauj veikt nepieciešamās izmaiņas, piemēram, piegādes partiju skaitu un pasūtījuma punktus.

"CleverBin" atklāta tipa uzglabāšanas kaste, kas ir daļa no "CleverSystem" pakalpojumu risinājuma, ir aprīkota ar optisko sensoru. Sensors uzrauga produkta daudzumu kastē un automātiski ģenerē papildināšanas pasūtījumu, kad tiek sasniegts uzglabāšanas kastē noteiktais pasūtījuma punkts. Piemēram, uzglabāšanas kasti var novietot uz uzstādītāja darba galda, un automātiski ģenerēts papildināšanas pasūtījums padara šo procesu ātru un vienkāršu.

Ražošanas uzņēmumiem ir ļoti svarīgi, lai ražošana un tās netraucēta darbība noritētu raiti, jo sankcijas par novēlošanu ir augstas. Ražošana nedrīkst apstāties, un to visvieglāk nodrošināt ar "CleverSystem" pakalpojuma risinājumu, kas daudzkārt atvieglo pasūtīšanas procesu un ļauj to pārvaldīt precīzāk, proaktīvāk un netraucētāk. Turklāt "CleverSystem" ļauj nākotnē racionālāk izmantot resursus, kas iepriekš tika izmantoti pasūtīšanas procesā.

CleverSystem pakalpojumu risinājums ietver lietošanai gatavus, pielāgotus risinājumus rūpniecībai, būvniecībai un mazumtirdzniecībai: "CleverBin", "CleverKanban", "CleverStore", "CleverCar", "CleverContainer".

Lai iegūtu vairāk informācijas par "Ferrometal" darbību un "CleverSystem" pakalpojumu risinājumiem, lūdzu, sazinieties ar "Ferrometal Latvija" darbiniekiem!

"Ferrometal" no 23. līdz 26. martam piedalīsies izstādē "Māja I" Rīgā, 1. hallē, B15. stendā. Nāciet un apspriediet jums piemērotāko risinājumu!

"Ferrometal" tirdzniecības birojs Latvijā
Jūrmalas iela 13C, Babītes pagasts, Mārupes novads
LV-2107 Piņķi, Latvija
Tālr. +371 6728 0581, e-pasts: latvia@ferrometal.fi

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !