Foto: Wolves BC

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars svētdien Lietuvas Basketbola līgas (LKL) mačā guva 16 punktus, sekmējot Viļņas "Wolves" uzvaru pār Kauņas "Žalgiris" vienību, kuras rindās desmit punktus guva Rolands Šmits.

"Wolves" mājās uzvarēja ar rezultātu 97:93 (17:26, 35:13, 25:26, 20:28).

Žagars savā rezultatīvākajā mačā pēc atgriešanās no traumas izdziedēšanas spēlēja 16 minūtes un 47 sekundes, realizēja vienu no trīs divpunktu metieniem, trīs no sešiem tālmetieniem un visus piecus soda metienus, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu bumbu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja piecas piezīmes, iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+7) un tika pie 16 efektivitātes koeficienta punktiem.

Šmits, laukumā pavadot 20 minūtes un 59 sekundes, grozā raidīja divus no četriem divpunktu metieniem un divus no trīs tālmetieniem, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, divreiz kļūdījās, pārtvēra vienu bumbu, četrreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi, tika pie negatīva +/- rādītāja (-6) un desmit efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētāju rindās par Žagaru rezultatīvāks bija tikai 27 punktus guvušais Rašīds Suleimons, bet pretiniekiem 19 punkti un astoņas piespēles bija Kīnenam Evansam.

"Žalgiris" ar 25 uzvarām 29 spēlēs ir turnīra līdere, bet "Wolves" ar 22 panākumiem 30 cīņās ieņem trešo vietu aiz Viļņas "Rytas" (23-6).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!