Фото: LETA

"Cilvēku nežēlībai nav laikam robežu, sajūtas ir tādas," par septiņgadīgās Justīnes Reinikovas slepkavības lietu, aizdomās par ko trešdien apcietināti meitenes tēvs un pamāte, Latvijas Televīzijai (LTV) teica Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

"Mērķtiecīgi slēpts bērna līķītis, attiecīgi, arī aprakts, noklāts ar dēļiem. Vieta nomaļa, pamesta," kam arī nav saistības ar ģimeni, LTV raidījumam "Panorāma" izteicās Ruks.

Pēc LTV vēstītā, policija vēl nav gatava atklāt slepkavības motīvu, taču pieļauj, ka slepkavībā "bijis klāt alkohols", ko gan pagaidām vēl apstiprināt nevarot – esot jāsagaida ekspertīžu rezultāti.

LTV ziņo, ka viena no neoficiālām versijām ir, ka vecāku starpā bijis strīds par bērna pabalstu. Māte gribējusi ņemt meiteni uz ārzemēm, kur pabalsts lielāks, bet tam nav piekritis meitenes tēvs.

Jau ziņots, ka Rēzeknes tiesa trešdien, 21. jūnijā, piemēroja apcietinājumu divām aizdomās turamām personām par septiņgadīgās Justīnes Reinikovas slepkavību. Policija apstiprina, ka tie ir meitenes tēvs un pamāte.

Izmeklēšanas interesēs Valsts policija šobrīd no plašākiem komentāriem atturas.

Jau ziņots, ka septiņgadīgā Justīne Reinikova pēc intensīviem meklēšanas darbiem atrasta mirusi. Meitenes ķermenis ar acīmredzamiem miesas bojājumiem atrasts aprakts pamestā mājas pagrabā, meža vidū vairākus desmitus kilometru no meitenes dzīvesvietas.

Policija naktī uz 20. jūniju aizturēja divas personas aizdomās par slepkavību.

Policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !