Kokapstrādes uzņēmumam "Vulkāns" ir jauns saimnieks - izsolē par sākumcenu Kuldīgas uzņēmuma nekustamos īpašumus un daļu kustamā īpašuma nopircis līdzšinējais nomnieks AS "Tukuma MRS", šodien vēsta laikraksts "Dienas Bizness".
Mežistrādes uzņēmums "Tukuma MRS", bija vienīgais pretendents, laikrakstam apliecinājis "Tukuma MRS" valdes priekšsēdētājs Nikolajs Iškovs. Patlaban Kuldīgas uzņēmumu gatavojot rekonstrukcijai, topot investīciju plāns, informējis Iškovs, gan atsakoties nosaukt prognozējamo investīciju apjomu. Viņš nevēlējās arī minēt pašreizējos ražošanas apjomus, apgrozījumu un peļņu vai zaudējumus.

"Līdz šim mēs nebijām uzņēmuma īpašnieki, tāpēc nekādas lielas investīcijas necentāmies ieguldīt," sacīja "Tukuma MRS vadītājs, norādot, ka lai samazinātu pašizmaksu, nepieciešama ražošanas optimizācija. Nopirktās ēkas un teritorija - tostarp arī bijušie "Vulkāna" īpašumi, kam nav tieša sakara ar ražošanu, esot ļoti sliktā stāvoklī, tāpēc būs vajadzīgi diezgan lieli ieguldījumi.

Kā laikrakstam atzinis Kuldīgas mērs Edgars Zalāns, Kuldīga cer, ka "Tukuma MRS" atjaunos ražošanu arī līmētās produkcijas cehā.

"Šeit būtu nepieciešami tikai pārdesmit tūkstoši latu ieguldījumi, lai atsāktu ražot līmētās daļas. Tās būtu vēl ap 100 darbavietām. Tomēr saprotu arī jaunos īpašniekus - noieta tirgus jāorganizē no jauna, jo vecie kontakti ar klientiem ir zuduši," sacīja Zalāns.

Tiekoties ar pašvaldību vadītāju, Iškovs informējis Kuldīgas pašvaldības vadītāju par plāniem samazināt ražotnes teritoriju, kas izvietota neracionāli un nav efektīvi izmantojama. Viņš arī informējis par plāniem iegādāties jaunas iekārtas lai ražotu atbilstoši Eiropas savienības standartiem.

"Jau būdami nomnieki, tukumnieki atjaunoja ražošanu, darbu atguva vairāk nekā 200 cilvēku. Domāju, ka "Tukuma MRS" būs nopietni uzņēmuma saimnieki, un esmu gandrīz pārliecināts, ka "Vulkāns" vairs nedegs.

"Dienas Bizness" atgādina, ka AS vulkāns par maksātnespējīgu Kurzemes apgabaltiesa atzina 2002.gada martā pēc uzņēmuma "Talsu MR" pieteikuma. Kopš 2000.gada uzņēmums vairākkārt cieta ugunsgrēkos, kuru seku pārvarēšanai lūdza valsts atbalstu, taču atjaunot pozitīvu darbību "Vulkānā" neizdevās.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !